Underholdning til 40 års fødselsdag

Underholdning til 40 års fødselsdag – 3 sjove ideer

De 40 år bliver ofte fejret med stil, fordi de for mange symboliserer en ny æra af livet. Hvad end man er 40, fed og færdig eller ej, så er man nemlig indiskutabelt ikke ung nu. Hvis vi skal tage den danske gennemsnitsalder for gode varer, har man endda levet lidt over halvdelen af sit liv, når man holder sin 40 års fødselsdag. 

Derfor skal ens 40 års fødselsdag dog nødig gå hen at blive en sorgens fest. Tværtimod må en 40 års fødselsdag kan være vildere og mere prangende end nogen rund fødselsdag før den. Langt de fleste glæder sig nemlig til den nye æra af deres liv, som de i mere eller mindre symbolsk forstand træder ind i, når først de er fyldt 40 år. Det skal selvfølgelig også markeres med et par festlige indslag på dagen, hvad end du er fødselar eller nær ven af fødselaren.

Sjov underholdning til 40 års fødselsdagen

Book underholdningen udefra

Først og fremmest er det at booke noget underholdning udefra faktisk ganske brugt. Det er der naturligvis en grund til, for hvis man udliciterer underholdningsopgaven til en professionel, ved man, at det bliver gjort ordentligt, og så har man selv tid til at planlægge alt muligt andet, hvad end det er desserten eller antallet af ølkasser. 

Selv hvis man vælger at booke underholdningen udefra, bør man dog være opmærksom på, at der stadig er et par ting at tage stilling til i den sammenhæng. Det mest åbenlyse valg består naturligvis i, hvem man skal booke, og hvilken slags underholdning det skal være. Som den slags er blevet mere og mere populært, er mangfoldigheden i udbuddet nemlig også steget markant. Du kan booke alt fra stand-up komikere til en dansetrup eller en tryllekunstner. Alle tre og mange flere er underholdningsmuligheder, der fra underholdernes hånd er skræddersyet til for eksempel 40 års fødselsdage. Selvom du booker en tryllekunstner, skal du derfor ikke være bange for, at det bliver for barnligt.

Bordlege

Vil I hellere selv stå for underholdningen, behøver denne ikke nødvendigvis at manifestere sig så tydeligt i et enkelt indslag. I stedet kan man med fordel arrangere den klassiske leg, hvor hver enkelt gæst får en lille udfordring på en seddel under middagstallerknen. Det kan være alt lige fra en beordring om at gø, når nogen skal holde tale til at overbevise sin sidemakker om de mest absurde ting. 

Det kan være en smule grænseoverskridende for nogle, men det vil uvægerligt lede til samtaler og grin samt ryste gæsterne sammen, hvis de ikke i forvejen er blevet det. 

Et teaterstykke med fødselaren i fokus

Udover bare at have gæsterne og deres behov for øje, bør god underholdning til en 40 års fødselsdag dog også gerne have fødselaren for øje. Som gæst kan du derfor med fordel stå for sådan et indslag. Det kunne for eksempel være et lille teaterstykke om tidligere sjove oplevelser med fødselaren eller måske bare en karikatur af fødselaren og dennes væremåde.