Underholdning til 50 års fødselsdag

Er du inviteret til 50-års fødselsdag, og vil du gerne gøre lidt ekstra ud af det og bidrage til, at selskabet føler sig underholdt? En 50-års fødselsdag er en festlig dag, hvor fødselaren fylder rundt. Derfor er det også en god anledning til at skrue lidt ekstra op for underholdningen og bidrage til, at hovedpersonen får en dag, han eller hun sent glemmer. 

Dog kan det være et større projekt at finde idéer til, hvordan du kan lave et festligt indslag. Nedenfor får du derfor tre festlige indslag, som du kan lade dig inspirere af. 

Hold den perfekte tale

Det er altid en sikker vinder. Den vil altid være en del af aftenens underholdning, og den kan laves på mange måder. Talen. Dog er det ikke alle, der har mod på at sætte sig ned og formulere en tale. Hvis du har svært ved at finde ud af, hvad du skal sige, kan det være en god idé at lade dig inspirere inden. På den måde er der større sandsynlighed for, at det kommer mere flydende, når du første går i gang.

Hvis du er mest til impulsivitet og knap så meget forberedelse, er det ikke sikkert, du skal sætte dig ned og formulere en tale på skrift. Måske er det bedre, at du skriver stikord ned og brainstormer over, hvad du gerne vil sige i din tale. Så kan du altid improvisere og tale frit fra leveren, når du først står over for fødselaren og skal holde talen.

Det vigtigste er, at du taler i et roligt tempo, har hænderne opad lommen og ellers sørger for at holde øjenkontakt med både gæster og fødselar undervejs. Sørg desuden for at holde vandpauser løbende, så du hele tiden har talen under kontrol. Det giver også gæsterne større mulighed for at være med dig hele vejen. Skal der grines, så giv folk mulighed for at grine færdigt, inden du fortsætter. 

Hold en fødselsdagssang

Ligesom talen altid har været en fasttømret del af festlige indslag ved større lejligheder, så har sangen også altid været populær. En sang er for dig, der ikke er så meget for at holde en tale. En sang kan synges af alle. Den bidrager til en festlig stemning og er meget underholdende – især hvis du har prioriteret de sjove minder om fødselaren. 

Hvis du har svært ved at finde ud af, hvad du skal skrive i sangen, kan du altid lade dig inspirere af traditionelle eller klassiske fødselsdagssange. Det vigtigste er blot, at du finder en melodi, som alle kan være med på. Derefter kan du lave versene om, så sætningerne rimer og kan synges. Er det en helt umulig opgave, kan du købe dig til at andre laver sangen for dig.

Hyr en komiker

Sidst, men ikke mindst, kan du hyre en komiker som aftenens underholdning. Det er en sjov mulighed for at få hele selskabet til at grine. Der findes mange forskellige komikere, som er vante med at underholde til større arrangementer såsom en 50’års. Find den rette komiker – eller komikere – og giv hele selskabet én på opleveren.